Musik skriven av Kajsa Larsson

Som singersongwriter är Kajsa Larsson nyfiken och skriver musik som är en blandning av pop, visa, soul och country. Texterna är både på svenska och engelska. Inspirationen kommer från livet själv som till och från har strösslats med en aning påhitt. Musikaliskt liknas ibland musiken med Veronica Maggio och Lisa Nilsson. 

2008 fick Kajsa Ted Gärdestadstipendiet och EP:n Om dig ligger ute på de flesta digitala musikplattformar som till exempel Spotify. Den egna musiken har kunnat avnjutas på scener Göteborg, Murcia och Cartagena (Spanien), Stockholm, Uppsala, och 2019 under Södertälje kommuns och Scandics satsning med konsertserie på Olgas i Södertälje. Scenframträdanden under pandemin har varit få, men några liveframträdanden gjordes under Sthlm Jazz Jam (2020 och 2021), på O’Learys i Liljeholmen och under julkonserterna Home for the Holidays (Södertälje och Älvsjö 2021).  

I januari 2019 släpptes Kajsas andra EP Stories, och i augusti släpptes singeln Det ska nog gå. Läs mer om EPn här och singeln här.

 

Recension

”Kajsa spelade och sjöng på min 50-årsfest och det blev en helt fantastisk upplevelse. Hon var väldigt lyhörd för vilken typ av musik och känsla vi ville ha och anpassade uppträdandet efter hur kvällen formade sig. Kajsa har ett helt eget sound och den allra största behållningen var när hon spelade sin egen musik. Många gäster har kommenterat det professionella och stämningsfulla uppträdandet och jag hoppas få förmånen att uppleva Kajsa live igen. Jag kan starkt rekommendera henne.”

Anna Bromander, Göteborg, 2021