Kajsa Larsson - Trubadur på fest i Järna - håller i en gitarr, ler

Press EP Stories

Kajsa Larssons EP Stories släpps 30 januari 2019

Kajsa Larssons EP Stories kommer att finnas ute på alla musikplattformarna från den 30 januari 2019. Den kan förbeställas från den 23 januari 2019 på iTunes, Google Play, Amazon MP3, Rhapsody och 7Digital. Releasefest hålls på Musslan i Stockholm den 30 januari.

Länk till pressbilder

Personliga texter och dynamisk musikstil

Kajsa Larsson skriver personliga texter som är inspirerade från livet själv och ibland kryddas med en aning fantasi. Musikstilen är dynamisk -och- rör sig mellan flera olika genrer som soul, pop och visa. EP:n Stories är en samling alster där lyssnaren får ta del av tre skilda historier. ”Tre minuter” berättar om ett tårdrypande avsked mitt i Göteborgs kollektivtrafik. ”Falling (Never Thought I Would)” andas oväntad förälskelse och fjäderlätt tillvaro. I låten ”Stories” bultar ett längtande hjärta, och avslutas med ett instrumentalt outro som låter lyssnaren vara med i historieberättandet och låta sin fantasi flöda. 2008 fick Kajsa Larsson Ted Gärdestadstipendiet, vilket möjliggjorde inspelningen av hennes första EP Om dig. I projektet med EP:n Stories tar Kajsa Larsson ett steg framåt och prioriterar professionalitet i varje del, från studio och musiker till mastering. Producenten Otto Wellton lyckas på ett självklart sätt hitta stämningen i låtarna och skapar ett glittrande och smakfullt ljudlandskap.

Kajsa Larsson är en independent singersongwriter från Södertälje. Hon har en bakgrund som showartist, är legitimerad logoped och jobbar även som trubadur. Kajsa Larsson har bott i Göteborg och i flera olika länder, och är sedan 2017 tillbaka i sin hemstad. Hösten 2018 präglades av stor ovisshet kring arbetssituationen på logopedjobbet. Som ett sätt att hantera situationen bestämde sig Kajsa Larsson för att skifta fokus och låta musiken ta en större plats i vardagen. ”Jag ringde en vän för att beklaga mig över jobbeländet och prata musik över en lunch. Det fanns inte tid för lunch då, utan istället fick jag numret till producenten Otto. Veckan efter åkte jag ut till Kingside studio och efter ett lyckat möte satte allt igång”.

Läs mer om projektet här.

Medverkande

Text & musik: Kajsa Larsson

Musiker:

Kajsa Larsson: sång, gitarr (Falling (Never Thought I Would)), wurlitzer (Tre minuter), tvärflöjt

Björn Aggemyr: bas

Johan Hedeland: trummor, percussion

Ludvig Karlsson: gitarr

Otto Wellton: klaviatur, kör (Tre minuter)

Linda Öst: kör (Tre minuter)

Produktion & mix: Otto Wellton

Mastering: Claes Persson

Studio: Kingside studio, Gnesta

Kontakt

Telefon: 0739771972

Mail: kajsa@kajsa-larsson.se

Förbeställ EPn Stories (delningslänk)

https://kajsa-larsson.lnk.to/TxsSfWE

Social media

https://www.facebook.com/Kajsaspage/

https://www.instagram.com/kaisr/

Övriga relaterade länkar

Kajsa Larssons EP Om dig på Spotify

Kingside studio (Gnesta)

CRP Mastering

Musslan

Publicerat om Kajsa Larsson

”Singer-songwritern från Södertälje släpper EP: ”Ett glittrande och smakfullt ljudlandskap”” av Mattias Holgersson, LT 14 januari 2019

Kajsa Larsson – Stories av Oskar Rickardsson, Vakentimmar 30 januari 2019

”I år satsar Kajsa Larsson på musiken: ”Det är så härligt – jag känner att jag lever”” av Mattias Holgersson, LT 14 juli 2018

”Sångfågel gästade Nova” av Ingrid Sjöqvist, Kulturdelen 2 november 2010

 

Inga kommentarer ännu

Lämna en kommentar!