Kajsa Larssons EP 2019!

Bild från inspelningen av Kajsa Larssons EP i Kingside studio

Kajsa Larssons EP 2019!

Äntligen är det dags att släppa nytt inspelat material! I början av 2019 släpps Kajsa Larssons EP Stories. EP:n spelas in på Kingside studio i Gnesta och kommer att innehålla 3-4 spår. Medverkar gör Björn Aggemyr (bas), Johan Hedeland (trummor/ percussion), Ludvig Karlsson (gitarr), Otto Wellton (kör, klaviatur) och Linda Öst (kör). EP:n produceras av Otto Wellton och mastras av Claes Persson.

Nu skiter jag i allt och bara kör

    ”Min intention är att släppa alla krav, yttre och inre, och helt enkelt göra musik som jag gillar. Först acceptera låtarnas egna karaktärer, melodier och rytmer, och sedan bejaka hur de utvecklas i samspel med musiker och producent. Under projektet har jag flera gånger hört mig själv säga ”Nu skiter jag i allt och bara kör.” Genom åren som osignad singersongwriter har jag fått otaliga råd från många olika håll om ditten och datten. Råden har säkerligen alltid getts med omtanke för mitt bästa.  Men… I slutänden har de ändå inte hjälpt. Jag har stått och stampat med större vilja än handlingskraft, och varit upptagen med att försörja och utbilda mig. När jag började jobba som logoped för tre år sen och fick en stabil inkomst, blev det tydligare och tydligare för mig att jag (som så många andra) ju känner mig själv bäst. Varför inte lyssna till mina egna råd för en gångs skull? Under hösten när det var det en tuff situation på logopedjobbet, och jag behövde någonting annat att fokusera på, var det egentligen bara att sätta igång. Jag hade samlat ihop tillräckligt med pengar för att finansiera inspelningen och började äntligen lyssna på mig själv och mina egna råd.

    En viktig del av skapandet av den här EP:n är dels att jobba med professionella människor, men framförallt att omge mig med personer som jag kan känna mig trygg med. Om jag känner mig trygg kan jag komma åt kärnan i skapandet, känslorna och musikaliteten. Låtarna är väldigt olika och är som egna små världar, men rör sig inom genrerna soul, pop och visa. Det som håller ihop det hela är rösten, min känsla för hur melodier, text och rytmer läggs. Dessutom är ju alla historier mer eller mindre är hämtade ur mitt liv på något sätt.”

Tills den nya EP:n kommer ut går det såklart att lyssna på de låtar som redan finns på Spotify och på en massa andra musikplattformar. Följ även gärna Kajsa på Facebook och Instagram!

Är du sugen på att se Kajsa live?

Missa inte spelningen på SSK hemmamatch den 29 december i Rinkside bar!

Relaterade länkar

Kingside

CRP

Kommentarer:3

 • Felicia

  Svara 19 december, 2018 09:07

  Yey! Heja dig Kajsa!!
  //Felicia

 • Felicia

  Svara 19 december, 2018 09:08

  Yey! Heja dig Kajsa!!

Lämna en kommentar!