En god sång förlänger livet!

Om Kajsa Larsson

Kajsa är singer songwriter och trubadur. Med gitarr och piano blandar hon sina unika originallåtar med moderna och klassiska pop- och vispärlor. Rösten rör sig i ett spektrum från sprött till kraftfullt, från sårbar till lekfull. Tempot och repertoar anpassas efter tillfälle och önskemål.

Född och uppvuxen i Södertälje. Under uppväxten spelade jag tvärflöjt, dansade och sjöng i körer. Efter gymnasiet utbildade jag mig på Balettakademiens musikaldansarlinje i Stockholm och 2005 började jag frilansa som showartist. Under utbildningens tuffa år brukade jag slappna av hemma genom att spela piano och sjunga. Jag lärde mig piano genom att hitta på egna melodier och sätta ihop ackord, och det var så mitt intresse för låtskriveri började. Ibland hände det att jag plinkade på min gamla gitarr också, och när jag fick jobb på Mallorca 2011 kände jag att det var dags att skaffa en riktig gitarr som jag kunde ta med upp på scen. Samma år flyttade jag till Göteborg och utbildad mig till logoped.

Under en period kände jag mig less på mina egna låtar och började istället rikta in mig på att spela andras låtar. Jag fick sällskap av studiekompisen Jesper Zackariasson, som glatt kompade mig på gitarr och till och med var med och satte ackord till några av mina melodier. Ett Erasmus-utbytesår i Murcia i Spanien ledde till att jag kom i kontakt med en massa härliga musiker där och intresset för låtskrivandet började att växa igen. Väl hemma i Sverige fortsatte jag även att showa i till exempel julshower.

När jag flyttade tillbaka till Södertälje år 2017 bekantade jag mig med min egen hemstad igen, och tog steget till att starta min egen firma. Jag kom igång att trubadura, både själv och i duo med Karin Gunnars. Låtskrivandet fortsatte och 2019 släppte jag EPn ”Stories” och singeln ”Det ska nog gå” i egen regi! 

Numera bor jag i Älvsjö i Stockholm och musicerandet fortsätter. Jag spelar som singersongwriter både själv och med band, trubadurar och spelar i duo, och har startat ett coverband. Spelplatserna varierar från privata fester, ceremonier, restauranger, och krogar och dessutom arrangerar jag konserter. I framtiden har jag en vision om att kunna kombinera mina intressen och kunskap inom musik och logopedi och kunna skapa något helt unikt som innefattar kommunikationshjälpmedel och musikskapande. För att fler ska kunna uppleva den fantastiska känslan att uppleva och skapa musik tillsammans med andra. För att komma vidare med de planerna och utveckla mitt företag kommer jag under 2022 får coachning och var anknuten till Subtopias kulturinkubatur Klump i Alby, Botkyrka.

Oavsett anledning till varför du är här, önskar jag dig hjärtligt välkommen till min sida och min musikvärld. Tveka inte att höra av dig med kommentarer eller frågor! Och följ mig gärna på Facebook och Instagram!

Välkommen!

E-mail: kajsa@kajsa-larsson.se

+46 (0) 73-977 19 72

Följ mig: